Lichte stijging hypotheekrente

Na jarenlange daling van alle hypotheekrentes, hebben afgelopen week een aantal banken hun hypotheekrentes verhoogd. Obvion verhoogde als eerste de hypotheekrente, hierna volgden onder andere ING Bank en Moneyou. Maar veel banken wachten nog af en hierdoor is het afsluiten van een hypotheek goedkoper dan ooit.

Waarom wijzigt de hypotheekrente
Waarom deze banken hun rente verhogen, kan een heleboel oorzaken hebben. De voornaamste reden is de rente op de kapitaalmarkt. Deze rente is afgeleid van de rente op 10 jarige staatsleningen. Deze is de afgelopen tijd aan het stijgen, hoewel de laatste dagen weer een kleine daling te zien is.

Variabele hypotheekrente duurder dan 5 jaar
Vreemd is dat de variabele rente al een tijdje duurder is dan de korte rentevaste periodes. Mocht je een variabele hypotheek op het oog hebben, overweeg dan toch om te kijken naar een korte rentevaste periode. Je betaalt hier hetzelfde, of net iets meer voor. Maar je bent ook voor een langere periode zeker van de lage rente.

Hypotheek afsluiten of oversluiten
Sluit je nu een hypotheek af, dan profiteer je van een lage rente. De laagste hypotheekrente voor een 10 jarige rentevaste periode met NHG is nu 2,15%.

Heb je een huis op het oog of wil je je hypotheek oversluiten? Dan heb je vaak advies nodig.
Neem dan contact op met ons kantoor